Velkommen til HAVESIDEN WWW.KAN-LIR.DK - DIN HAVEPORTAL MED ALT OM HAVEN OG DENS PASNING
Navigation
Nyeste artikler
Bekendtgørelse af l...
Efter vinteren
Lidt om beskæring
24 brandgode juleråd
Kompost tips
Undgå sprøjtegift
Havens dyr - Pasning
forskelligt om købe...
2. november 2013
Græskar høstning
Melonagurk
Squash og græskar
Insektinvasion
Vinterklargøring - ...
8. september 2013
Udvalgte artikler
Flerårig Latyrus
Flerårig latyrus (Lathyrus latifo­lius) er flerårig og vildtvoksende i Europa.
Artikel kategori: Plantebeskrivelser
Udvalgte artikler
Hængebirk
Mellemstort træ som kan blive op til 16-18 m højt. Det tager dog mange år før træet er fuldt udvokset og træet kan beskæres.
Artikel kategori: Plantebeskrivelser
Udvalgte artikler
Kanna
Med deres usædvanlige løv og flotte blomster ligner de en krydsning mellem en gladiolus og en bananplante. Med disse typiske kendetegn giver kannaer et tropisk præg i enhver have. Kannaen er en juvel i bedet som en robust baggrundsplante eller som solitærplante og fokus i en minimalistisk have.
Artikel kategori: Plantebeskrivelser
Artikelhierarki
Hovedside for artikler » Nyhedsartikler » Gode billeder fra billedbureauer og andre fotoarkiver
Gode billeder fra billedbureauer og andre fotoarkiver
Gode billeder fra billedbureauer og andre fotoarkiver

Af: Søren Breiting

Hvis man står og skal bruge et billede til en publikation eller et websted, har man ofte en forestilling om, hvordan billedet nogenlunde skal se ud. Man behøver ikke at være professionel billedredaktør for at gøre sig sine tanker og visualiseringer. Vi er nemlig alle i dag stopfodrede med billedindtryk, og ikke mindst de unge er formidabelt hurtige billedlæsere.

For få år siden foregik al billedsøgning ved at bladre billeder igennem i et billedarkiv. Billedarkivet kunne være en enkelt fotografs billedarkiv, eller det kunne være et fælles arkiv for i hundredvis af fotografer. I så fald var deres mange tusinde fotos samlet i et professionelt billedbureau (måske kaldet et pressebureau, hvis det især var døgnaktuelle billeder).

Hermed skulle kunden, der var på jagt efter billeder, ikke selv søge, men fik hjælp fra billedredaktører i billedarkivet. Kunden betalte en pris for den konkrete brug, som billedet skulle anvendes til. Et billede, der skulle bruges som forside til et magasin eller en bog kostede for eksempel meget mere, end at bruge billedet inde i magasinet som ¼ side.

I dag er meget af billedsøgningen flyttet over til kunden med online adgang til billedarkivet hos billedbureauet. Samtidig er landegrænserne næsten opløst. Det spiller ingen rolle, hvis man har brug for et flot farvebillede af en han-elefant med udslåede ører, om man finder billedet i København eller i Nairobi eller i New York.

Kunden betaler med sit kreditkort og downloader i alle tilfælde billedet direkte til sin computer. Der er nu ingen brug for den tidskrævende og dyre scanning af et dias, som det var før i tiden. Nu kan det downloadede billede bruges umiddelbart, fordi det allerede er digitaliseret. Det skal blot have størrelsen tilpasset den konkrete anvendelse.

Desuden kan det være nødvendigt at lave billedjusteringer i Photoshop eller i andre billedbehandlingsprogrammer for at få lige netop det udtryk frem i publikationen, som tilrettelæggeren (layouteren) havde tænkt sig.

Men alt i alt får man meget mere for pengene ved at hente billeder i et moderne online billedbureau, end man fik i et traditionelt analogt billedarkiv for blot en årrække siden. De digitale billeder fra sådanne online digitale fotoarkiver omtales nogen gange som stokbilleder, en fordanskning af det engelske ’stock photos’.

De millioner af billeder, der findes tilgængelige online uden for billedbureauerne kan man også ofte få lov at bruge, enten mod betaling, eller måske bare ved at nævne fotografens navn. Masser af amatører er lykkelige for blot at se deres billede anvendt i en seriøs sammenhæng. Fotografering er en udbredt hobby og aktivitet i hele verden, så det myldrer med billeder af stort set alt ting på nettet.

Webstedet http://www.OnlinePhotoSharing.net viser hen til nogle af de bedste steder at lægge billeder ud online.

Den lette adgang til digitale kameraer, der tager fra hæderlige billeder til digitale billeder af meget høj teknisk kvalitet, gør det nemt for alle amatørfotografer at gøre billeder klar til at blive lagt synlige på nettet.

Der er ligeledes et utal af familiefotografer, der lægger private billeder ud på nettet. Udbredelsen af mobiltelefoner med kamera (camera phones) gør også, at mange mennesker altid vil være i stand til at tage et billede.

Er motivet tilstrækkeligt spændende og unikt, kan det måske bruges som avisbilleder, selv om det slet ikke har de tekniske eller kunstneriske kvaliteter, som normalt leveres af pressefotografer med professionelt stort og dyrt fotoudstyr.

For den seriøse billedbruger forbliver gode professionelle billedbureauer dog det naturlige valg for en effektiv billedsøgning med garanti for at finde de ønskede billede af professionel kvalitet og med en billedtekst, man kan stole på.

Billedbureauerne kan enten være generelle billedbureauer som http://www.scanpix.dk/, eller specialiserede billedarkiver som Biofoto http://www.biofoto.dk med naturbilleder, og billeder af danske og udenlandske miljøer og steder.


Forfatter resurse box e:-> Du finder de danske billedbureauer på http://www.danskebilledbureauer.dk . Søren Breiting har arbejdet med fotografering og arkivbilleder i mange år. Du finder en del af hans billeder på http://www.azFOTOS.com , ligesom hans gratis nyhedsbrev om stock photography kan være værd at kikke nærmere på, se http://www.StockPhotoNews.com

Article From Gratis Artikler

Udvalgte artikler
Hanesporetjørn
Hanesporetjørn, Crataegus crus-galli. Et lille tjørnetræ med meget lange torne. Får specielt smukke høstfarver og store røde bær i efteråret. Godt som et lille solitært træ i græsplænen. En underart C. c-g. inermis mangler tornene.
Artikel kategori: Plantebeskrivelser
Udvalgte artikler
Børns udtalelser om kongehuset
Dronningen har ikke råd til en rigtig krone, så hun har kun en hårbøjle
Artikel kategori: Sjove ting
Udvalgte artikler
Plant rigtigt
Inden du går i gang med at grave skal du lige have styr på om planten overhovedet vil trives på det sted du har valgt. Der er stor forskel på hvilke forhold forskellige planter kræver, og du opnår det bedste resultat, hvis du overholder nogle helt simple regler.
Artikel kategori: Alt om Haven
Udvalgte artikler
Billeder af løvfald – Indfang skoven om efteråret med dit digitale kamera
Skoven om efteråret er den mest farverige tid i dansk natur. Inden løvfaldet skifter træernes blade fra mørkegrøn til gul eller rød og alle farvenuancer derimellem. Et motiv, der kan gøre enhver med et kamera til fotograf, hvis man ved, hvordan man bedst tager billeder af skoven i efterårets strålende farver.
Artikel kategori: Nyhedsartikler
Udvalgte artikler
Gaultheria / Bjergthe
Lav krybende busk. Ca 15 cm høj. Stedsegrønne læderagtige blade med hvide krukkeformede blomster i klaser, mørkerød frugt, blomstrer i juni-august.
Artikel kategori: Plantebeskrivelser
Udvalgte artikler
Valnød
Valnødden er placeret i en ejendommelig niche, hvor der er både kendskab til og anerkendelse til selve veddets egenskaber, men hvor nøddeproduktionen i den grad overskygger træets vedmæssige kvaliteter. Valnødden dyrkes derfor primært som et lavstammet og bredkronet frugttræ.
Artikel kategori: Plantebeskrivelser
Udvalgte artikler
Havedam
Havebassiner under 100 m2 kræver ikke myndighedsgodkendelse, så her kan man bare gå i gang. Til gengæld er den meget lille dam, med de små vandmængder, vanskelig at få til at balancere biologisk og den bliver derfor sværere at holde.
Artikel kategori: Havedammen