Velkommen til HAVESIDEN WWW.KAN-LIR.DK - DIN HAVEPORTAL MED ALT OM HAVEN OG DENS PASNING
Navigation
Nyeste artikler
DEN STORE BOG OM SM...
Blomster i vand
Hej have
Fuglekasser, egernka...
Sove/hvilekasser til...
Artikelhierarki
Hovedside for artikler » Nyhedsartikler » Online billeder – find et billed til web eller til tryk
Online billeder – find et billed til web eller til tryk
Online billeder – find et billed til web eller til tryk

Af: Søren Breiting

Man siger, at et billed kan sige meget mere end mange ord. Det gælder for gode fortællende billeder, mens mange andre billeder er ret ligegyldige. Alligevel har vi en fantastisk hukommelse for billeder. Derfor er billeder for eksempel meget værdsatte til reklamer og til markedsføring. Vores hukommelse husker bedst i farver, så derfor er et billed i farver overlegent i forhold til et billed i sort/hvid, mens sort/hvide billeder dog også kan være meget sigende.

Selv om man som jeg selv tager mange billeder, så kommer man nemt til at mangle lige netop det helt rigtige billed til web eller til tryk. For der er jo bogstaveligt talt uendelig mange muligheder for, hvad billeder kan vise. Det samme motiv kan også vises på rigtigt mange måder, så også det bidrager til, at der er brug for millioner af billeder til forskellige formål.

Normalt skal man betale for at bruge andre folks billeder, for alle billeder vil være omfattet af fotografens copyright, lige som dine egne billeder (og tekster) vil være det. Så det er kun, hvis der gives særlig lov til at bruge billeder, at de vil kunne bruges gratis. Ellers skal man have en personlig aftale på skrift, for ikke at komme i fedtefadet.

Billeder på nettet vil dels findes i fotogallerier, hvor man kan se mange billeder, der er sat sammen på en overskuelig måde og i et forsøg på at præsentere billederne på en fordelagtig måde. Dels vil det være online billeder i fotodatabaser, som vil kunne rumme tusindvis af billeder., ja i nogle tilfælde millioner af online billeder.

Disse fotodatabaser kan rumme billeder, som medlemmerne selv har uploaded, eller fotodatabasen kan ligge hos et billedbureau, som styrer hvilke billeder, der får lov at ligge i billeddatabasen. Der er nu en vældig variation mellem forskellige billeddatabaser på nettet, så det kan være lidt svært at finde de rette billeder til ens bestemte formål, og til den rigtige pris.

Vil man have billeder af professionel kvalitet, så skal man gå til et professionelt billedbureau uanset om det er billeder til web eller til tryk. Søger man efter gratis billeder, så skal man være sikker på, at det billede, som man ender med at bruge, ikke bringer en i vanskeligheder på grund af billedets copyright.


Forfatter resurse box e:-> Find gratis billeder hos http://www.gratisbilleder.com og mere om
billedbureauer hos http://www.danskebilledbureauer.dk

Søren Breiting udgiver et gratis magasin om brug af billeder og markedsføring se http://www.StockPhotoNews.com


Article From Gratis Artikler
Udvalgte artikler
Snedrivebusk
En 1,5-2 m høj busk med bred, overhængende vækst. Bla­dene er glatte, med mørkegrøn oversi­de og lysere underside
Artikel kategori: Plantebeskrivelser
Udvalgte artikler
Kinaløg
Krydderurten stammer fra Kina og Japan, hvor den bruges flittigt i madlavningen. Kineserne frituresteger hele planten og servere den som garniture.
Artikel kategori: Plantebeskrivelser
Udvalgte artikler
Danskerne er vilde med flagstang i haven
Danskerne er vilde med at flage når muligheden byder sig. Producenter og forhandlere af flagstænger har igennem de seneste år oplevet en klar stigning i salget helt op til 20-25 procent mere end tidligere.
Artikel kategori: Nyhedsartikler
Udvalgte artikler
Online billeder – find et billed til web eller til tryk
Man siger, at et billed kan sige meget mere end mange ord. Det gælder for gode fortællende billeder, mens mange andre billeder er ret ligegyldige. Alligevel har vi en fantastisk hukommelse for billeder. Derfor er billeder for eksempel meget værdsatte til reklamer og til markedsføring.
Artikel kategori: Nyhedsartikler