Velkommen til HAVESIDEN WWW.KAN-LIR.DK - DIN HAVEPORTAL MED ALT OM HAVEN OG DENS PASNING
Navigation
Nyeste artikler
DEN STORE BOG OM SM...
Blomster i vand
Hej have
Fuglekasser, egernka...
Sove/hvilekasser til...
Artikelhierarki
Hovedside for artikler » Nyhedsartikler » Slankekur
Slankekur
Slankekur

Af: Anna Agnete Nissen

Min slankekur har en overordnet rettesnor. Nemlig den amerikanske læge og ernæringsforsker Barry Sears. Hans bog, på dansk ”find din zone” på Borgen 1998, er nu udsolgt, men kan lånes på biblioteket. Han har flere hjemmesider, hvoraf den vigtigste er www.drsears.com. Bogen indeholder 300 siders spændingslitteratur om ernæring. Hans hovedtese: balancer mellem makronutrienterne: kulhydrater, protein og fedtstoffer, vel at mærke de gode af slagsen, er vigtig at have for øje. I bogen beskrives og forklares hvorfor og hvordan på en meget veloplagt måde. Så kan du få et vægttab, der holder.

Jeg har tidligere været på en stram pulverkur med udelukkende protein, der nok virkede, men jeg oplevede yo-yo-effekten, og tog meget på senere.

Jeg spiser normalt til hovedmåltiderne, men dog lidt mindre end du egentlig kan stoppe ned. Morgenmad: Kun ét stykke fuldkornsmorgenbrød, med fraische og meget lidt marmelade, men også forskellige oste. Undgå at smøre med smør eller margarine.

Frokost: Kun to halve stykker groft rugbrød og med fed fisk på det ene stykke. Det kan godt gøres lækkert – f. sild eller ørred med mager hytteret og peberrod – samt et stykke med kødpålæg. Lad denne være en ”synde-mad”. Det er skønt at få et halvt stykke med leverpostej eller andet kødpålæg og f.eks. russersalat – ikke for meget, men sådan at du får et frikvarter fra det meget sunde. Men – så også noget grønt ved siden af, agurkestykker, noget tomat eller peberfrugt med lidt smøreost. Lidt banan kan også indgå. Drik kærnemælk til.

Middagsmad: Lidt mindre portioner kan gøre det, men spis gerne almindelig mad. Den brune sovs kan dog med fordel erstattes af hytteret f.eks.

Med disse måltider fordelt over dagen kommer spørgsmålet om mellemmåltider.

Mellem en tidlig morgenmad og en sen frokost kan du tage et proteinpulver, men kun ét pr. dag. Kombiner det med et par mandler og en clementin eller et lille æble. Du kan evt. i stedet tage et hårdkogt æg, som er næsten ren protein og indeholder mange gode stoffer.

Mellem frokost og en sen middagsmad vil jeg anbefale en portion yougurt. God for maven og for at få lidt kalk. Her flotter jeg mig med lidt rosiner og drysser med et stykke knust knækbrød (bræk over og læg delene i en lille skål. Knus med oversiden af en kødhammer).

Spis helst ikke om aftenen eller om natten. Hvis det er helt nødvendigt, så tag lidt kalorielet eller drik vand.

Drik i det hele taget meget vand. Det er også helt nødvendigt at gå en længere tur i motionstempo i løbet af dagen. Den skal være på mindst en time.

Derudover er der ikke mere. Der er derfor ingen søde sager, men det er vigtigt, at den mad du så får, er rigtig god. Måltiderne opleves på en helt anden måde som en fest, når du spæger dig indimellem. Der er nul-tolerance overfor kager, men et vægttab føles som ”mental kage” som bare er der hele tiden som belønning.

Nu kommer vi til det kontroversielle. Det kan vælges fra, men jeg kan kun anbefale det. Jeg kan ikke selv følge disse ideer uden at føle sulten nage. Det, der gør det til en plage at være ”på skrump”. Jeg har imidlertid fundet en god følgesvend, men det kræver, at du ikke har for meget berøringsangst overfor stoffet nikotin. Dvs. nikotin-sugetabletter. De tager spisetrangen og holder dig godt i ”vatter” mentalt. Jeg vil her henvise til en artikel fra Danmarks Radio, der handler om ”De sunde stoffer i vore usunde laster”. Her omtales specielt nikotin i ren form som som et lægemiddel med flere gunstige virkninger.

Hvis du har problemer med at få ”maven” til at virke, når du spiser mindre, er der jo altid det glimrende ”Husk”, men jeg vil især anbefale mælkebøttesaft, som findes på nettet på www.maelkebottesaft.dk. Den er dansk (fra Fyn) og virkelig god.

Nu siges det, at man ikke skal gå og veje sig for meget. Jeg har oplevet det modsatte: hvis jeg ikke vejer mig dagligt, kommer jeg til at slappe for meget og vægten har tendens til at køre fra mig. Jeg har i løbet af det sidste år tabt ca. 16-17 kg og det holder. Hermed til efterfølgelse.


Forfatter resurse box e:-> Se mere om forfatteren på http://www.studio-blikfang.dk og http://www.biofoto.dk

Article From Gratis Artikler
Udvalgte artikler
En tagrende på parcelhuset skal holdes ren
Moderne tagrender er en fantastisk opfindelse. De sørger for, at vandet fra taget bliver ledt væk, så man hverken får det i hovedet eller skal sjaske igennem det på fliser og gange. Men tagrender fungerer kun ordentligt, når de bliver holdt rene på den rigtige måde.
Artikel kategori: Nyhedsartikler
Udvalgte artikler
Oldenborre
Sct. Hans-Oldenborre og Gåsebille. Larverne af de sidstnævnte lever i haverne mest af græsrødder. I det følgende beskrives den Almindelige Oldenborre.
Artikel kategori: Sygdomme og skadedyr
Udvalgte artikler
Rhododendron uden blomst
Det er ikke så usædvanligt, at en plante springer blomstringen over det første år, hvis planten er købt, mens den var i fuld flor. Årsagen vil være stress. Plantens vækst er lidt forstyrret grundet omplantningen, typisk fra en potte til et bed i haven. Det kan også ramme planter, som omplantes/flyttes på et kritisk tidspunkt i nyvækstperioden.
Artikel kategori: Alt om Haven
Udvalgte artikler
Ukrudtsbrænder
En ukrudtsbrænder gør det lettere at bekæmpe ukrudt mellem fliser og i belægninger, især hvis du har store arealer med terrasse, gårdsplads, stier el.lign. i haven.
Artikel kategori: Alt om Haven